Veilig thuis Noord-Holland Noord

NOORD-HOLLAND NOORD

Snel weg van deze website!
Geschiedenis wissen

Contact met Veilig Thuis

Veilig Thuis is altijd bereikbaar op het gratis nummer 0800 - 2000. Zeven dagen per week, 24 uur per dag. Iedereen kan altijd bellen.

Veilig Thuis in mijn buurt

Overal in Nederland zijn Veilig Thuis organisaties. Wanneer je belt met het landelijke telefoonnummer 0800 – 2000 (gratis) word je gevraagd jouw woonplaats in te spreken of de woonplaats van de persoon waarvoor je belt. Daarna word je direct doorverbonden met Veilig Thuis in jouw regio. Noem je bijvoorbeeld de plaatsnaam 'Alkmaar', dan word je doorverbonden met een van de medewerkers van Veilig Thuis Noord-Holland Noord.

Wat gebeurt er als je belt

Of je nu belt voor uzelf of een anders, als dader of slachtoffer, voor advies of voor hulp, je krijgt altijd een medewerker aan de lijn die goed naar jouw verhaal luistert. Deze medewerker zet jouw verhaal op een rij, beantwoordt vragen en geeft advies. Ook kijkt de medewerker samen met jou of er professionele hulp nodig is en welke hulp dan het beste is.

Vermoeden

Soms hebben mensen alleen een vermoeden van geweld of mishandeling. Dan overlegt de medewerker met de beller wat die zou kunnen doen om meer duidelijkheid te krijgen over de situatie. Vragen de omstandigheden om direct ingrijpen, dan onderneemt Veilig Thuis direct stappen. Veilig Thuis Amsterdam-Amstelland is een telefoondienst, maar heeft ook een interventieteam dat dag en nacht beschikbaar is en dat bij crises een eind maakt aan de onveilige situatie.

Wil je advies of heb je hulp nodig voor een ander en/of jezelf?

Bel dan gratis het landelijke nummer van Veilig Thuis 0800 - 2000 (24 uur per dag, 7 dagen per week).
Bij nood bel 112.