Veilig thuis Noord-Holland Noord

NOORD-HOLLAND NOORD

Snel weg van deze website!
Geschiedenis wissen

Uitbreiding samenwerking Tijdelijk Huisverboden

Het doel van een Tijdelijk Huisverbod is een time-out voor de huisgenoten en het spoedig inzetten van passende hulpverlening. Veilig Thuis onderzoekt samen met de politie hoe het Tijdelijk Huisverbod effectiever ingezet kan worden.  

Hoe gaat dat in zijn werk? 
Veilig Thuis NHN en de politie voeren gezamenlijk het onderzoek uit om te bepalen of een Tijdelijk Huisverbod een passend middel is. In de praktijk zal de dienstdoende Hulp Officier van Justitie samen met een medewerker van Veilig Thuis informatie verzamelen. Deze informatie komt uit de registratiesystemen én uit gesprekken met de directbetrokkenen. Voor de gesprekken kunnen politie en Veilig Thuis elkaar goed aanvullen op ieders expertise. Vervolgens schatten beiden gezamenlijk in welke veiligheidsrisico’s er zijn als het Tijdelijk Huisverbod ingezet gaat worden én welke risico’s er zijn als het niet ingezet gaat worden.  

Veilig Thuis en de politie in de regio’s Hoorn en Heerhugowaard werken sinds 2019 op deze manier met elkaar samen. Gelet op de positieve resultaten is deze aanpak inmiddels ook uitgerold in de regio’s Alkmaar en Den Helder. 

 

 

 

-------------------------------------------------------------------------

 

Snel naar de andere artikelen in deze nieuwsbrief

Week tegen Kindermishandeling
Interview samenwerking sociale teams en Veilig Thuis
Hebben de coronamaatregelen impact op huiselijk geweld?
Multidisciplinaire (MDA)++ aanpak in NHN
Mensenhandel & Loverboyproblematiek, één van de expertisegebieden van Veilig Thuis
Reactie LNVT op rapport Verwey Jonker Instituut
Vacatures