Veilig thuis Noord-Holland Noord

NOORD-HOLLAND NOORD

Snel weg van deze website!
Geschiedenis wissen

Interessante nieuwsbrieven, magazines & rapporten

We hebben een interessante nieuwsbrief, magazine en rapport voor u geselecteerd. 

Nieuwsbrief E nieuws huiselijk geweld 

E nieuws huiselijk geweld is een online nieuwsbrief over huiselijk geweld met nieuwsberichten, publicaties, interventies en op de agenda. De nieuwsbrief is een uitgave van het Ministerie van VWS en Movisie (kennis en aanpak van sociale vraagstukken). 

Voor wie? 
Iedereen (professionals en belangstellenden) die betrokken is bij het thema huiselijk geweld. 

Lezen en aanmelden? (update 7 november 2019)

De online nieuwsbrief is tijdelijk off line. Lees hier de E-nieuwsbrief (pdf). Aanmelden is helaas nog niet mogelijk.   

Augeo magazine 

Augeo magazine is hét online tijdschrift over veilig opgroeien. Via opiniërende bijdragen, ervaringsverhalen, interviews en columns stimuleert de redactie de discussie over en maatschappelijke betrokkenheid bij kindermishandeling. In het blad staan ook artikelen over beleidsontwikkelingen en wetenschappelijk onderzoek en voorbeelden van good practices. Augeo magazine verschijnt zes keer per jaar online en is gratis. De redactie van het Augeo magazine bestaat uit medewerkers van Augeo en andere organisaties. Zij brengen kennis en ervaring in vanuit hun werkzaamheden. 

Voor wie? 
Augeo magazine is in eerste instantie bedoeld voor professionals die met kinderen of ouders werken, maar biedt heldere verhalen, nuttige informatie en goede tips voor iedereen.  

Lezen en aanmelden? 
Ga naar het online magazine. U kunt zich hier aanmelden. 

Rapport De prevalentie van huiselijk geweld en kindermishandeling in Nederland WODC 

In dit rapport is verslag gedaan van een prevalentieonderzoek naar huiselijk geweld en kindermishandeling in Nederland en van de ontwikkeling daarin sinds de vorige rapportages over huiselijk geweld (Van der Veen & Bogaerts, 2010; Van Dijk et al., 2010; Van der Heijden, Cruyff & Van Gils, 2009) en over kindermishandeling (Alink et al., 2011). Het onderzoek bestaat uit verschillende studies en is op verzoek van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het ministerie van Justitie en Veiligheid door diverse onderzoeksteams uitgevoerd, onder regie van het WODC. 
Lees hier de samenvatting van het rapport.
Lees hier het volledige rapport.