Actueel

Save the date! Minisymposium Kindermishandeling

​Op 28 november organiseert Veilig Thuis Noord- Holland Noord een minisymposium. Het thema van dit jaar is Kindermishandeling.

Film over femicide: ‘Look What You Made Me Do’

“Basta!” zegt Rosalba. “Kies voor jezelf”, zegt Laura. Bekijk de film ‘Look what you made me do’ op NPOStart.

Campagne tegen geweld in huiselijke kring van start

In de nieuwe campagne tegen geweld in de huiselijke kring wordt opgeroepen om in gesprek te gaan als je een onveilige thuissituatie vermoedt.

Rechtopnee.nl: bekijk de filmpjes

Achterlating, meisjesbesnijdenis, huwelijksdwang en eergerelateerd geweld: deze video’s van netwerkpartner Pharos zijn indringend, to the point en empowering.

Meldcode: stappenplan en informatie

Is het noodzakelijk om een melding te doen? Je gebruikt hiervoor de Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling. Meer informatie en een 5-stappen-plan vind je bij Augeo.

Dag van de Mantelzorg: als de zorg teveel is…

Zie jij in jouw beroep als zorgverlener of in jouw omgeving dat de mantelzorger het eigenlijk niet meer kan opbrengen? Zoek tijdig hulp.

Nieuwsbrief editie juni 2023

Lees onze nieuwe nieuwsbrief met hierin onder andere aandacht voor meisjesbesnijdenis, uithuwelijking en achterlating

Ouderenmishandeling: wat gebeurt er achter de voordeur?

Ouderenmishandeling kan bij iedereen ontstaan, al dan niet met kwade opzet. Ouderenmishandeling is lang niet altijd zichtbaar. at zijn de signalen?

Huiselijk geweld tegen LHBTIQ+ personen: nieuwe folder

Veilig Thuis is een meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling. Ook als dit zich richt tegen LHBTIQ+ personen.

Campagne huwelijksdwang en achterlating: ken je de signalen?

Het Landelijk Knooppunt Huwelijksdwang en Achterlating (LKHA) waarschuwt dat signalen van huwelijksdwang en achterlating vaak worden gemist.